Konya Çürük Diş Tedavisi

Dişler hem ağız sağlığı için hem de estetik görünüm için oldukça önemlidir. Bu nedenle diş sağlığı ihmal edilmemeli ve dişlere gereken özen gösterilerek bakım yapılmalıdır. Ağızda bakteriler bulunmaktadır. Bu bakteriler yenilen yemekler ile birleşerek asit haline gelmektedir. Asitler dişler fırçalanmadığında ağızda ve dişlerde kalarak diş minesine zarar verip dişin çürümesine neden olur. Diş çürümesinin en büyük nedeni diş fırçalamamaktır. Diş çürüğü hem ağzın kötü kokmasına hem dişin kaybedilmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle diş çürüdüğü an, zaman kaybedilmeden çürük diş tedavisi yapılmalıdır. Çürük diş tedavisi kolay ve kısa süren işlemdir. Diş çürüdüğünde ilk yapılacak tedavi dolgudur. Dolgu işlemi çok kısa süren ve acısız bir işlemdir. Ayrıca dolgu birkaç farklı çeşide sahiptir.

konya çürük diş tedavisi
konya çürük diş tedavisi

Konya Çürük Diş Tedavisi

Konya Çürük Diş Tedavisi yapan bölümün adı Endodonti olmaktadır. Diş hekimleri dişteki çürüme boyutuna bakarak tedavi şekline karar verir. Dişteki çürük çok fazla ilerlememiş ise dolgu yöntemi kullanılır. Fakat çürük çok ilerlemiş ise kanal tedavisi yapılması gerekmektedir. Çürük için en çok kullanılan tedavi yöntemi dolgudur. Dolgunun iki çeşidi bulunmaktadır. Dolgu malzemesi seçimi yapıldıktan sonra dolgu tedavisine başlanır.

Dil Dolgu Çeşitleri Nelerdir?

Dolgu işleminde ilk olarak dişteki çürük temizlenir ve temizlenen kısma dolgu maddesi koyulur. Böylece konya çürük diş tedavisi gerçekleşmiş olur. 2 çeşit dolgu bulunmaktadır. Bunlar;

Kompozit dolgu: Kompozit dolgu plastik karışımlardan oluşmaktadır. Farklı renk çeşitleri bulunmaktadır. Bu nedenle doğal dişlerin rengine uygun bir dolgu seçilerek hem estetik hem de doğal bir görünüm oluşturulabilir. Kompozit dolguya estetik beyaz dolgu adı da verilmektedir. Bağlayıcı bir madde ile dolgu dişe yerleştirilir ve daha sonra bir ışık cihazı ile dolgu sertleştirilerek sağlamlaştırılır. Son olarak cila işlemi ile dolgu işlemi sona erer. Konya çürük diş tedavisi için kompozit dolgu en çok tercih edilen dolgu çeşididir.

Amalgam dolgu: Amalgam dolgu ise bakır, gümüş ve kalayın cıva ile karıştırılması ile elde edilmektedir. Kompozit dolguya göre daha az kullanılır. Dişteki çürüğün temizlenmesinden sonra amalgam dolgu temizlenen alana yerleştirilir. Dolgu yerleştirildikten sonra 24 saat sert yiyecek yenmemesi gerekmektedir.

Yorum yapın