İmplant Tedavisi Neden Yapılmaktadır?

Ağız ve diş sağlığı önem verilmesi gereken bir konudur. Gerekli bakımların ve tedavilerin yapılmaması halinde diş ve ağız sağlığı bozulabilmektedir. Özellikle küçük yaştan çocuklara diş bakımı öğretilmelidir. Çünkü iyi bakılmayan dişler ileride büyük sorunlar yaratabilmektedir. Dişler çok fazla tatlı yemeyle ya da gerekli bakımların yapılmadığı takdirde çürüyebilmektedir. Küçük çürüklerin tedavisi kolay yapılabiliyorken çürüğün ilerlemiş olması durumunda yapılacak tedaviler zorlaşabilmektedir. Çürük az ise dolgu tedavisi, ilerlemiş durumda ise kanal tedavisi ve dişte çürüklerden dolayı kırılmalar olduğunda ve çürüğün çok fazla ilerlemiş olması durumunda implant tedavisi yapılmaktadır. İmplant tedavileri diş kayıplarında ve diş kırıklarında yapılmaktadır.

İmplant Tedavisi Neden Yapılmaktadır?

İmplant tedavileri dişlerin düşmesi durumunda yapılmaktadır. Dişler kırıldığında ya da çürükten dolayı kurtulamaz duruma geldiğinde implant tedavileri yapılmaktadır. İmplant tedavilerinde boş olan diş yerine yeni bir yapay diş eklenmesi şeklinde işlemler yapılmaktadır. İmplant tedavilerinin yapılabilmesi için çene kemiğinin sağlam olması gerekmektedir. Çene kemiğinin sağlam ve yoğun olmaması durumunda ilk olarak kemik güçlendirilmelidir.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Konya implant tedavisi yapılırken ilk olarak hasarlı diş çekilir. Ve daha sonra bu kısma bir delik açılarak implant yerleştirmesi yapılır. İmplant tedavileri farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Fakat en sık yapılan implant uygulaması bu olmaktadır. Diş çekiminden sonra yapılan implantta dikiş atılması gerekmemektedir. Hem hastalar için hem de diş hekimleri için en kolay implant tedavisi bu şekilde yapılmaktadır. Diğer bir yöntem ise ameliyat ile implant koyulmasıdır. Ameliyat ile çene kemiğinde bir delik açılır. Ve açılan deliğe implant koyulur. İmplant koyulduktan sonra dikişler atılarak tedavi sonlanır. Dikişler yaklaşık olarak 1 hafta sonu alınır. İmplant tedavilerinde çene kemiğinin sağlıklı ve yoğun olması önemli bir kıstasdır.

Yorum yapın