Diş hekimleri genellikle yontulmuş, kırılmış veya hasar görmüş dişler için ağız gargarası veya diş eti tedavisi önermektedir. Bu tedaviler ağızdaki diş eti dokusu eksikliğini yeni dokularla doldurarak düzeltebilir veya sınırsız bir alanda bakterilerin üremesini engelleyerek diş çürümelerini önleyebilir. Bu yöntemlerin her ikisi de gülüşün görünümünü ve dişlerin görünümünü iyileştirmede etkilidir. Diş eti tedavisi ayrıca diş eti çekilmesi ve kalp hastalıkları için önleyici bir önlem olarak kullanılmaktadır.
Diş eti tedavisinin en basit şekli diş eti hattını kapatacak şekilde dişin üzerine ince bir kaplama yerleştirilmesidir. Bu işlem kron büyütme olarak adlandırılır ve normalden daha yüksek bir profil oluşturur. Prosedür ayrıca sigaradan lekelenmiş dişleri beyazlatmak için de kullanılabilir. Ayrıca dişleri bakan kişinin daha çok cezbedeceği şekilde yukarıya kaldırmak için de kullanılabilir. Ofis ziyaretlerinde bir saatten daha kısa sürede işlem tamamlanabilir.
Periodontitis (Diş Eti Çekilmesi) Nedir?
Konya diş hekimi Muhammed Kayhan tarafından önerilen en yaygın diş eti tedavisi türü, diş etlerini güçlendiren ve enfeksiyonu önleyen florür ve diğer bileşenleri içeren özel bir diş macununun kullanılmasıdır. Bu macun dişlerde ve çevresindeki bölgelerde plak oluşumunu engellemek için kullanılır. Bakteriler dişleri kolonize edip onlarla bağ kurduğunda plak oluşur; macun daha fazla plak ve tartar oluşumuna karşı güçlü bir bariyer oluşturmak için bu bağlarla kenetlenir. Bu işlem, diş eti hastalığının ciddi bir formu olan diş eti iltihabının oluşumunu engeller.
Hafif diş eti hastalıklarının tedavisi için önerilen diğer bir yöntem de kök dolgusu olarak da adlandırılan kök düzeltme işleminin yerleştirilmesidir. Diş çürüklerinin oluşabileceği küçük cepleri kapatmak için diş etlerinin altına kök kapatıcılar yerleştirilir. Bu cepler genellikle temizlenmesi zor olan ve bu alanlarda ek plak oluşmasına neden olan beyaz kalıntılarla doldurulur. Kök düzeltme işlemi bazen muayenehane ziyaretlerinde yapılırken, diğerleri hasta eve gitmeden önce diş hekiminin muayenehanesinde yapılır.
Cerrahi Olmayan Diş Eti Tedavileri
Bazı diş hekimleri, hastalıklı dokuyu tedavi etmek için kök düzeltme prosedürünün veya cerrahi bir prosedürün kullanılmasını içeren bir diş eti tedavisine ek olarak, cerrahi olmayan bir diş eti tedavisi uygulayacaktır. Bu cerrahi olmayan yaklaşım, periodontal hastalıktan ciddi şekilde zarar gören dişin yüzeyini yeniden oluşturmak için kullanılır. Bu cerrahi olmayan prosedür, çürük dişin açıkta kalan köklerini doldurmak için tasarlanmış farklı materyallerin kullanılmasından oluşur. Bu malzemelerin her biri, diş köklerinin doğal biyolojik işlevlerini taklit edecek şekilde tasarlanmıştır.
Ksilitol Diş Eti Tedavisi Nedir?
Cerrahi olmayan diş eti tedavisine iyi bir örnek, ksilitol adı verilen özel bir diş macununun kullanılmasıdır. ksilitol ağaç kabuğundan yapılır ve herhangi bir olumsuz yan etki olmadan periodontal hastalıkla önemli ölçüde mücadele ettiği gösterilmiştir. ksilitol genellikle “Sodyum Laktat” adı altında satılır. Bu ürün hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, aşağıdaki web sitesi bağlantısını ziyaret edebilirsiniz. Periodontal hastalık ve nasıl önleyebileceğiniz hakkında çok fazla bilgi içerir. Bu ürünle veya aklınıza gelebilecek diğer diş eti tedavileriyle ilgili sorularınız için lütfen diş hekiminize danışın.
Konya diş eti tedavisi hakkında bilgi almak için tıklayınız.