Hemen hemen herkes hayatının bir bölümünde küçük de olsa dişini kırmıştır. Sert yiyecekler yemek ya da darbe almak gibi nedenlerden dolayı dişler çatlayabilir hatta kırılabilmektedir. Kırık bir diş görüntüsü hoş bir görünüm oluşturmamaktadır. Bu nedenle kırık diş tedavisi seçenekleri uygulanmaktadır. Görünüm dışında kırılan dişler ağrı da yapabilmektedir. Bu nedenle bu gibi durumlarda beklemeden dişin tedavi edilmesi önemlidir. Kırık dişlerin tedavisi kısa ve acısız olmaktadır.
Kırık Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kırılan ya da çatlayan dişlerin durumuna göre tedavi şekline karar verilmektedir. Dişlerin durumu tedaviyi belirleyen noktadır. Aynı zamanda kimi zaman diş kırıkları sinirlere kadar ulaşmaktadır. Ve bu durumda tedavinin derecesini belirleyen bir durumdur. Kırığın sinirlere yaklaşması dıştan görülen bir şey olmadığından dolayı mutlaka hemen diş hekimine gidilmesi gerekmektedir. Diş ucu kırıklarında dolgu tedavisi uygulanmaktadır. Bu kırıklar çok fazla görünmediği için bazen tedavi de gerektirmemektedir. Ciddi diş kırıklarında ise sinirler zarar görebildiği için kanal tedavisi ve daha sonra dişin taç kısmı denilen tabakanın tamiri şeklinde tedavi gerçekleştirilir. Çürüklere bağlı diş kırıklarında ise genelde diş çekimi yapmak gerekebilmektedir. Diş çekimi dışında bu tür kırıklarda dolgu, kanal tedavisi ya da porselen kaplama gibi tedavi seçenekleri de kullanılmaktadır. Bu tedaviler de hastalara uyuşturucu iğne yapıldığı için acı duymamaktadırlar.
Kırık Diş Tedavi Süreleri
Kırık diş tedavisi Konya süreleri kırığın durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Basit ve küçük diş kırılmalarının tedavileri 30 dakika içerisinde yapılabilmektedir. Köke kısmından kırılan dişlerin tedavi süresi ise 1 saate kadar uzayabilmektedir. Hastaların tedavi için geldiğindeki durumu tedavi süresini etkilemektedir. Kanama ya da iltihaplanma ile gelen hastaların tedavi süreleri daha da uzayabilmektedir. Bu nedenle diş kırıklarında net bir tedavi süresi verilememektedir.